Modul remote GSM

Am creat acest echipament ca raspuns la intrebarile "Cum sa controlez la distanta centrala termica sau instalatia de climatizare, alimentarea serverelor sau a echipamentelor active de retea? Cum sa primesc informatii despre starea centralei termice, despre diverse alarme, despre starea serverelor sau a echipamentelor active de retea, despre riscurile de inghet si asa mai departe?"

Echipamentul este modular si porneste de la configuratia de baza cu un modul GSM si un modul I/O cu 4 intrari si 4 iesiri. Se poate extinde cu pina la 8 module de I/O pentru a corespunde necesitatilor fiecarei aplicatii.

Controlul iesirilor se realizeaza prin transmiterea unui mesaj text catre echipament (SMS) cu un format special. Mesajul este interpreta si executat de catre echipament.

De asemenea, se pot stabili pina la 4 numere de telefon mobil catre care echipamentul sa transmita mesaje text (SMS) in cazul activarii si dezactivarii uneia sau mai multor intrari.

Acest echipament a fost utilizat in conjunctie cu sisteme de detectie si semnalizare incendiu si/sau efractie, usi de garaj, bariere pentru controlul accesului, etc. De asemenea, s-a utilizat pentru actionarea la distanta a instalatiilor de pompare, a centralelor termice (la case de vacanta)  sau pentru resetarea, fara deplasare, a unor dispozitive sau servere.